Geschiedenis

In den Beginne…

Onze club kent haar ontstaan als een activiteit van de jeugdclub “jeugdontmoeting Schepdaal”, nu beter gekend als “ de Jos” (denk maar aan Jospop). Het idee om te gaan volleyballen is ontloken naast het trammuseum waar de jeugdclub gevestigd was. De grote bezielers van toen, waren Herman Peetermans, Jean-Paul De Kegel en Annie Roggeman, om een competitieclub uit de grond te stampen. De nodige sportievelingen werden al snel gevonden en een dagelijks bestuur werd gevormd. Er werd gezocht naar twee volwassenen om wettelijke handtekeningen te mogen plaatsen, zo werd Amaat Hullebroeck de eerste voorzitter en wijlen Marcel Kayaerts de penningmeester.

Na in het voorjaar veel te hebben geoefend, was het zover en in september 1971 werd er gestart in de regionale reeksen met een dames- en herenploeg!

Geschiedenis

Er ontstond ook vrij vlug een veteranenploeg aangevoerd door de voorzitter en de secretaris.
Het was op de speelplaats van de gemeentelijke jongensschool (Klimop) dat de thuiswedstrijden werden gespeeld. Inderdaad, buiten in weer en wind!
Veel clubs speelden reeds in een zaal maar toch waren wij zeker niet alleen die het buiten nog moesten klaren. 

In de directe omgeving denk ik aan Bellingen, de Panters Dilbeek, Asse-Krokegem, Zellik en Lennik.Het was in een periode dat het heel wat minder goed ging in de jeugdclub dat volleybal Schepdaal een eigen leven is gaan leiden met aan het roer wijlen Piet Van den Meersschaut als voorzitter.
In 1975 werd de sporthal Caerenbergveld gebouwd. Het is deze sporthal die tot op heden onze vaste stek is geworden.

Intussen was onze club een degelijke en goed gestructureerde club geworden met heel wat leden en met de nodige erkenning van de Vlaamse Volleybalbond. Schepdaal stond op de kaart.

Heel wat sporters bleven de weg naar volley Schepdaal vinden en een jeugdwerking drong zich op, ook deels door de volleybalbond.
Piet werd dan opgevolgd door mezelf met aan mijn zijde Tuur Houben als secretaris.
De ingeslagen weg van de jeugdwerking werd verder uitgebouwd en dit met zeer grote voldoening en kampioenentitels tot gevolg.
Onze club is tot op heden nog steeds toonaangevend in de gemeente.

Geschiedenis

Volleybal Schepdaal is een familieclub waar altijd en nog steeds een goed samenhangend bestuur heeft gewerkt en werkt.
Ik ben nu al verschillende jaren geen voorzitter meer en werd opgevolgd door Ludo Dekens maar Volley Schepdaal blijft mijn club!
Alles werd er met voorrang op afgestemd en ik bedank nog eens graag alle mensen met wie ik dit allemaal heb kunnen beleven.
Volleybal Schepdaal heeft nog steeds de wind in de zeilen met aan het roer andere en jongere mensen .
Denk er ook aan dat een club valt bij gebrek aan vrijwilligers. Vele clubs roepen erom, waarom zou jij er niet aan meehelpen.

Volley Schepdaal, doe zo voort,

Roger

Geschiedenis